‘Old Wood’ (oude hout) aan de ene kant en klassieke ‘Velvet’ (fluweel) aan de andere kant van de planken. Diepe reliëfdruk wordt vóór de kalibratie aangebracht. Het imiteert de structuur van hout en creëert een natuurlijk houteffect in het interieur, maakt het materiaal tactiel aangenamer en minder glad. Dergelijk diep reliëf is bijna onbestaande op de HKC-markt. Het vertraagt het productieproces, waardoor de kosten stijgen, en niet alle fabrikanten zijn hiertoe bereid.

wordt bereikt door de juiste keuze van de ingrediënten en de hoge druk in de extruder. Het gebruikte bindmiddel is een polymeer van hoge kwaliteit (HDPE) dat, in tegenstelling tot PVC, tijdens het gebruik geen schadelijke chloorverbindingen afgeeft. De minerale vulstoffen die in de samenstelling zijn opgenomen, maken de planken sterker en brandveiliger.

verhogen de weerstand van het materiaal tegen zonlicht en verhinderen het proces van fotodegradatie – de vernietiging van de materiaalstructuur door zonlicht.  Bij goedkope planken die in Europa en Azië worden geproduceerd worden dergelijke stabilisatoren vaak niet gebruikt, waardoor de planken slechts 1 à 2 jaar meegaan.

Door de gebruikte niet-organische kleurstoffen zullen de planken hun kleur gedurende lange tijd behouden. Er kan een zeer lichte natuurlijke kleurverandering optreden tijdens het eerste jaar van gebruik, daarna blijft de kleur van de planken stabiel.

Wij hebben de interen scheidingswanden groter ontworpen om de stevigheid van de planken te vergroten en ze tegen zware gewichten bestand te maken.

Hoe meer tussenschotten en hoe kleiner de afstand tussen de tussenschotten, hoe sterker de plank is. De meeste fabrikanten maken de planken met 4 tussenschotten van slechts 2-3,5 mm dik. Onze planken hebben 5 tussenschotten met een dikte van 5mm, waardoor ze gemiddeld 20-25% sterker zijn dan de meeste exemplaren op de markt.

Onze planken hebben één van de dikste buitenoppervlakken, wat in combinatie met sterke interne scheidingswanden en een correcte materiaalkeuze, de planken uiterst sterk en duurzaam maakt.

De meeste goedkopere planken hebben dikte van slechts 18-21 mm, waardoor het gewicht en de kosten kunnen worden beperkt. Maar omdat de draagkracht sterk wordt verminderd is dit plank niet geschikt voor langdurig gebruik.