leer ons kennen

Eerlijkheid, integriteit en ervaring

Met onze WPC-elementen voor terrassen, trappen, schuttingen bent u jarenlang tevreden.

100%

“We hebben de beste service gekregen waar we op konden hopen!”

Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in de vervaardiging van houtcomposietmaterialen (WPC – hout-polymeer composietmateriaal) en streven ernaar om onze klanten het best beschikbare product te bieden.

Ondanks het feit dat ons bedrijf pas onlangs met de productie is gestart, bieden we WPC-producten van hoge kwaliteit, vervaardigd met gloednieuwe en up-to-date apparatuur. Ontwikkeling, geavanceerde technologie, innovatie, onderzoek en ervaring zijn de waarden die het werk van ons bedrijf leiden.

Onze producten, vervaardigd in Letland van Europese grondstoffen, voldoen aan de nieuwe markteisen, gericht op voortdurende vernieuwing, vervanging van traditionele materialen en zorgen voor een lange levensduur en duurzaamheid.

Het bedrijf besteedt bijzondere aandacht aan het milieuaspect en het verminderen van het verbruik, en associeert zijn producten met ecologische duurzaamheid voor milieubewustzijn, onderzoek en innovatie.

Uiterlijk en prestaties worden in overweging genomen bij het kiezen van een materiaal, en er wordt altijd rekening gehouden met een compromis. Zo is composiethout dé oplossing voor wie de uitstraling van hout niet wil opgeven, maar zich in de buitenlucht zorgen maakt over de duurzaamheid ervan.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in diep 3D reliëf terrasplanken, “OLD WOOD” hekplanken en “Antislip” traptreden.

Houtcomposiet is een zeer innovatief product, ook wel WPC genoemd, wat staat voor “wood-polymeercomposiet”.

Dit materiaal is gemaakt van natuurlijke houtvezels die worden gemalen en gecombineerd met speciale additieven en polymeercomposietharsen in een heet extrusieproces.

De samenstelling kan enigszins afwijken, maar houtvezels maken ongeveer 60 procent uit van het totaal. Door zijn hoge duurzaamheid wordt dit materiaal in toenemende mate gewaardeerd op de markt, vooral voor buitentoepassingen zoals vlonders of gevelbekleding. WPC bestaat uit ca. 60% hardhoutvezel, ca. 30% polymeer (high-density polyethyleen -HDPE) en 10% chemische additieven (kleurpigmenten, UV-absorberende en stabiliserende middelen, fungiciden), die zorgen voor de technisch perfecte eigenschappen voor buiten en binnen.

Hout is een veelgevraagd materiaal vanwege zijn typisch warme en comfortabele uitstraling.

Niettemin moet voor sommige doeleinden, vooral buitenshuis, rekening worden gehouden met bepaalde kenmerken, zoals duurzaamheid en weersbestendigheid. Vooral voor degenen die de natuurlijke uitstraling van een houten vloer niet willen opgeven, zelfs buiten, naast het focussen op specifieke, resistentere en duurdere houtsoorten, overweeg dan het acceptabele alternatief dat composiethout tegenwoordig vertegenwoordigt.

Van dit materiaal worden planken en panelen gemaakt met als voordeel dat ze niet verkleuren en over het algemeen schadevast zijn. Dit betekent dat composiethout bestand is tegen schimmels, insecten en andere micro-organismen en ook bestand is tegen UV-straling, waardoor verouderingsprocessen worden voorkomen.

Het is ook waterbestendig dankzij de polymeersamenstelling en is bestand tegen schokken, schuren en gewichtsbelastingen.

Bijzonder aantrekkelijk is zijn vermogen om temperatuurschommelingen en hitte te weerstaan ​​(hij raakt niet oververhit), waardoor hij geschikt is voor buitengebruik in verschillende klimaten.

Door de lange levensduur van deze coating zijn onderhouds- en vervangingswerkzaamheden minder frequent dan bijvoorbeeld bij hout. De duurzaamheid van een hoogwaardige WPC-terrasplanken kan oplopen tot 25 tot 30 jaar.

Belangrijkste voordelen: bestand tegen temperatuurschommelingen van -40°C tot +60°C, het is zeer vlamvertragend. Het is een antislip materiaal dat niet schilfert of afbladdert, niet vervormt en zeer goed bestand is tegen slijtage. Het materiaal is eenvoudig te monteren en vereist geen speciaal onderhoud of coating. Het is ook water- en zouttolerant, getest op zee, insecten- en termietenresistent en bestand tegen meeldauw. WPC-vloeren zijn ook milieuvriendelijk, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.

Vanwege de bovengenoemde voordelen is het gemakkelijk in te zien dat composiethout geschikt is voor een reeks mogelijke doeleinden, hoewel de belangrijkste toepassing ervan is in buitenvloeren.

De weerstand tegen temperatuurschommelingen, UV-stralen en water maakt het ideaal voor vloeren in zowel openbare als particuliere ruimtes. Het is ideaal voor zwembaden en tuinen, balkons, patio’s en terrassen, veranda’s, kades en kustpaden, het is ook ideaal voor het bestraten van openbare ruimtes, het afdekken van reservoirs en aquaducten, elke buitenruimte, buitenvloeren, enz. Dit materiaal is ook geschikt voor gevels, perimetermuren of hekken.

Bovendien wordt het vaak gekozen voor locaties aan zee, omdat het gemakkelijk schoon te maken is en weinig onderhoud vereist. Op dergelijke locaties zijn bijvoorbeeld ook elementen en objecten zoals looppaden of balustrades gemaakt van composiethout.

Zelfs op bijzonder vochtige locaties of in koude klimaten die gevoelig zijn voor strenge vorst, kan composiethout een goed alternatief zijn voor houtmateriaal.

Bovendien maakt zijn vermogen om esthetische kwaliteiten en duurzaamheid te combineren het geschikt voor het bekleden van gevels van gebouwen, vooral omdat de platen verkrijgbaar zijn in verschillende maten en kleuren.

De voordelen van WPC-vloeren zijn ook duidelijk tijdens de installatie, aangezien slechts een paar basisrichtlijnen moeten worden gevolgd voor een succesvolle installatie.

Technische richtlijnen en instructies, zoals de afstand tussen de planken, de afstand tussen de balken, de bevestiging, enz. worden in detail gespecificeerd in de relevante handleiding en bij aankoop verstrekt.

Houd er in het algemeen rekening mee dat WPC onderhevig is aan normale uitzetting en krimp als gevolg van thermische veranderingen, dus laat bij installatie 15 mm tussen het startelement en ten minste 5 mm tussen het hoofdelement.

Bij het installeren van WPC-kaarten moet ook rekening worden gehouden met de temperatuur om ervoor te zorgen dat de afstanden optimaal worden ingeschat.

De plastic component van WPC kan in sommige omgevingen en klimaten elektrostatische velden genereren; een geschikt aardingssysteem wordt aanbevolen om dit tegen te gaan.

Aan de andere kant, om schimmelvorming te voorkomen, is het raadzaam om de planken niet in permanent beschaduwde, vochtige en ongeventileerde ruimtes te installeren.

Regelmatig onderhoud met betrekking tot reiniging en algemene controle van de vloer wordt eveneens aanbevolen.

Hout is een materiaal dat niet alleen wordt gewaardeerd om zijn uiterlijk, maar ook om zijn echtheid, dat een steeds belangrijker element wordt gezien de groeiende bezorgdheid over milieukwesties.

Composiethout is namelijk volledig recyclebaar en producten die van dit materiaal zijn gemaakt, kunnen tot 20 keer worden geëxtrudeerd zonder dat er andere stoffen aan moeten worden toegevoegd.

Bovendien ontstaan ​​er tijdens het fabricageproces geen schadelijke stoffen – composiethout bevat geen lijm of andere giftige stoffen zoals formaldehyde en profiteert ook van het feit dat het tijdens het leggen geen chemische behandeling ondergaat.

De kwaliteit van een hout-polymeercomposiet wordt bepaald door de duurzaamheid, levensduur en duurzaamheid – afhankelijk van het aandeel hout en kunststof in het hout-polymeercomposietmateriaal. Als het percentage hout (zaagsel) hoger is dan het percentage plastic componenten en kleurstabiliserende additieven, bepaalt dit hoe snel uw WPC-materiaal van kleur verandert (vervagingsfactor). Daarom betekent het gebruik van goedkope WPC dat de platen sneller verkleuren en zachter worden, vatbaar voor uitdroging.

Ons bedrijf biedt producten aan die zijn samengesteld uit berkenhoutpoeder, primair en hoogwaardig gerecycled polyethyleen, minerale vulstoffen zoals talk, UV-stabilisatoren, kleurstoffen en verwerkingsadditieven die in Europa worden geproduceerd.

Indien gewenst kunnen wij, rekening houdend met de wensen van onze klanten, onze producten vervaardigen volgens het RAL-kleurenpalet.

 • VERVAARDIGING VAN WPC-TERRASPLANKEN

  Wood plastic composite has been getting more popular in recent years as an ideal material for home construction.

 • PRODUCTIE VAN WPC OMHEININGSPLANKEN

  Fence boards are an incredibly durable type of fencing material made from wood plastic composite, also known as WPC.

 • VERVAARDIGING VAN WPC TRAPPEN, STAPPEN

  Since steps are often walked on, their durability, resistance to wear and tear is the first characteristic to look out for.

ZEER ERVAREN WPC-FABRIKANT

Wij zijn hier om te helpen

Composiethout is volledig recyclebaar en producten gemaakt van dit materiaal kunnen tot 20 keer worden geëxtrudeerd zonder dat er andere stoffen aan moeten worden toegevoegd.

 • Gedetailleerd advies met snelle levering

 • De nieuwste gecertificeerde apparatuur in Europa